Zamieszczone przez Master's
dziwne dzwięki pochodzące z okolic schowka
Zwiń
X
-
dziwne dzwięki pochodzące z okolic schowka
Panowie jestem deko zaniepokojony ponieważ od jakiegoś czasu po przekręceniu zapłonu pojawia się uporczywy jednostajny dzwięk wydobywający się z okolicpodszybia z lewej strony. Żeby było śmieszniej ten dzwięk nie ustaje po uruchomieniu silnika po przejechaniu dowolnej liczby kilometrów na wolnych obrotach też go słychać. Byłem w serwisie a oni powiedzieli mi, że to jest przypadłość aut z climatronikiem, że niby jakieś klapy się układają. Czy macie jakieś doświadczenia w tej kwestii jeżeli tak to podzielcie się info bo mam wrażenie, że w serwisie trochę kręcą
pozdroOKTA II 105/250 ELEGANCE /SERIA - NARAZIE
www.cb-radio.pl
-
-
Dla świętego spokoju można podpiąć się VAG'iem i zobaczyć czy wszystkie silniczki w Climatronicu działają jak powinny (nie jestem pewien ale jakby ktoryś nie działał to przy załączeniu Cimatronic powinien migać). U mnie w O I na postoju czasem słychać jak przestawiają się klapy ale poźniej zagłusza je silnik :wink:
Komentarz
-
-
Ale jak długo trwa to przestawianie bo u mnie jest to ciągłe powiedzmy, że się zatrzymuję i nawet po 5 minutach to słychać. Faktycznie po uruchomieniu silnika słychać jest ustawianie się klap ale to trwa zaledwie kilka lub nascie sekund i wsio a potem zaczyna się dopiero akustyczne testowanie nerwówOKTA II 105/250 ELEGANCE /SERIA - NARAZIE
www.cb-radio.pl
Komentarz
-
-
Ale te dzwięki slychac tylko przy wlaczonej klimie (pracujacym wiatraku) ???OKTA II 105/250 ELEGANCE /SERIA - NARAZIE
www.cb-radio.pl
Komentarz
-
-
Jedź do serwisu i męcz ich do bólu, samochód nowy gwarancja jest wiec nie daj sie zbywać
Pozdrawiam"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALIoraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
no i się uspokoiło kamień z serca :lol:OKTA II 105/250 ELEGANCE /SERIA - NARAZIE
www.cb-radio.pl
Komentarz
-
-
Nie wiem co ani jak? Najważniejsze, że jest oki :szeroki_usmiechOKTA II 105/250 ELEGANCE /SERIA - NARAZIE
www.cb-radio.pl
Komentarz
-
Komentarz